Σάββατο

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ # 7 ΤΡΑΓΙΚΑ ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ

">



Το είχε πάρει πλέον απόφαση , ο κύριος ΑΜ , πως η υπόθεση του μεγάλου εγχειρήματος της Αριστεράς , ήταν σπουδαία και πως θα δεχόταν επιθέσεις λάσπης και προβοκάτσιες κάθε μορφής κι από κάθε κατεύθυνση , αλλά αυτό που άκουσε από την τηλεόραση , ξεπερνούσε κάθε όριο , στην μερικές φορές , το παραδέχεται , αρρωστημένη του φαντασία .
Το καθεστώς , είχε βαλθεί να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο , για να ανατρέψει το όποιο ρεύμα , μικρό ή μεγάλο υπερ του ΣΥΡΙΖΑ και σ' αυτό το "παιγνίδι" , έπαιζε ακόμα κι ο λεωνίδας (έτσι με μικρό "λ" , όπως έλεγαν προχτές οι φίλοι μου) .


"Φθάσαμε σε κρίσιμο σημείο. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος προς τη συνάντηση των δύο μεγάλων προοδευτικών ρευμάτων της ελληνικής πολιτικής ζωής, ας ενθαρρύνουν τις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται σε αυτή την κατεύθυνση. Τα πράγματα είναι ωριμότερα απ' όσο ποτέ άλλοτε. Η ιστορία δε θα δικαιολογήσει ούτε δισταγμούς ούτε αντιδράσεις. Για άλλη μια φορά το πρόταγμα είναι: Τόλμη, περισσότερη τόλμη!"


Ναι λοιπόν "σύντροφε λεωνίδα " , φτάσαμε σε κρίσιμο σημείο , μόνο που αυτό δεν έχει να κάνει με το αν πιστεύουν μερικοί πως οι δρόμοι των προοδευτικών ρευμάτων τείνουν προς συνάντηση . Τώρα αν κάποιο το πιστεύουν , ας προχωρήσουν χωρίς δισταγμούς προς αυτό το σταυροδρόμι . Μόνο που θα πρέπει να γνωρίζουν , πως οδηγεί σε αδιέξοδο .
Αδιέξοδο θα είναι λεωνίδα και το γνωρίζεις πολύ καλά . Η Αριστερά λεωνίδα , δεν θα μπορούσε ποτέ να συναντηθεί με σχήματα , που στην κυριολεξία λεηλάτησαν , ιδανικά και στόχους που κι εσύ όπως και πάρα πολλοί άλλοι με αγώνες , θυσίες ακόμα και με τη ζωή τους , υπερασπίστηκαν .
Η Αριστερά λεωνίδα , της δουλειάς , της μόρφωσης , της εθνικής ανεξαρτησίας , της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κι όλων αυτών που αγωνιστήκαμε , δεν θα μπορούσε ποτέ μα ποτέ , να συναντηθεί , με τους υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων ( Ε.Ε , ΝΑΤΟ , ντόπια πλουτοκρατία , νέα τζάκια κλπ) .
Να είσαι βέβαιος λεωνίδα , πως αυτούς που δεν θα δικαιολογήσει η ιστορία , είναι αυτοί που θα επιχειρήσουν την νέα άλωση που εσύ θέλεις και ονειρεύεσαι .
Το χειρότερο είναι πως δεν θα τους δικαιολογήσει ο έντιμος κόσμος της Αριστεράς , οι απλοί εργάτες που καθημερινά μοχθούν λεωνίδα , οι νέοι που παλεύουν για ένα αύριο διαφορετικό αλλά και οι παλιοί Αγωνιστές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ και της Εθνικής Αντίστασης . 

1 σχόλιο:

Γεφυριστές είπε...

Στον απόηχο της μουσικής επιλογής σου, δικαιολογώ τον Λεωνίδα μόνο σε ένα σημείο. Επειδή μέσα στους κόλπους του "μεγάλου εγχειρήματος της Αριστεράς" υπάρχουν "άνθρωποι" που προσβάλλουν πολύ περισσότερο τους αγώνες. Και ξέρεις σε ποιους και σε τι αναφέρομαι. Σε μέλη του ΣΥΝ που χωρίς τσίπα τολμούν να αντιπαρατεθούν με μέλη του ΚΚΕ χρησιμοποιώντας τη φράση που περιλαμβάνει τη λέξη "κονσερβοκούτια". Αυτή είναι η άλλη Αριστερά; Και τα μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων δεν θα το έγραφαν αυτό. Πόσο μάλλον σε blog με τα σήματα και τα συνθήματα του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά συνέπεια ό,τι λέει ο Λεωνίδας ... λίγο είναι...
Χαιρετώ!
Αλέκα