Πέμπτη

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ # 8 και προτελευταίο ελπίζω !

Κόντευε να περάσει μία βδομάδα που είχε ασκήσει το "ύψιστο" κατά τα λεγόμενα και όχι κατά την ουσία , δικαίωμα της ψήφου και ο κύριος ΑΜ , δεν είχε χαράξει ούτε μία μικρή μολυβιά στο ημερολόγιό του . Κάποιες σκέψεις , που είχε κάνει , κάποιες κουβέντες , με φίλους αλλά και με την κυρία Χ , δεν είχε καμία διάθεση να τις καταγράψει . Απ' την άλλη πάλι , αυτό το "πράγμα" της αναβλητικότητας που τον έπιανε όλο και πιο συχνά τελευταία , του έδινε στα νεύρα γιατί εκτός των άλλων , γινόταν και αιτία για αρκετούς μικροκαβγάδες με την κυρία Χ . Σκεφτόταν , πως αν δεν έκλεινε , το κεφάλαιο "εκλογικό επεισόδιο" , θα έφτανε στις επόμενες εκλογές χωρίς καν να προλάβει να σχολιάσει στο μπλοκάκι του αυτές που μόλις προχτές έγιναν .

Αναψε ένα τσιγάρο και προσπάθησε να βολευτεί στην άθλια καρέκλα του , παρακαλώντας τον άγνωστο θεό των υπολογιστών , να μην κολλήσει , κάτι που πάθαινε όλο και συχνότερα , σημάδι πως έπρεπε κάποια στιγμή να ανανεώσει τον εξοπλισμό του , αλλά ανάθεμα την ανέχεια . Ηθελε να βάλλει σε σειρά τις σκέψεις του , πράγμα δύσκολο βέβαια και απολύτως κατανοητό , μα του φάνηκε πως δεν θα είχε και καμία ιδιαίτερη αξία και σημασία . Απλά ήθελε να τελειώνει μ' αυτά τα "επεισόδια" !
                                    
                                          
Κοίταζε και ξανακοίταζε τους πίνακες με τα αποτελέσματα , προσπαθώντας να βγάλει κάποιο συμπέρασμα ,μα του ήταν εντελώς αδύνατον . Αυτό που εύκολα μπορούσε να διαπιστώσει , ήταν πως η Αριστερά , στα μεγάλα αστικά κέντρα , είχε χάσει σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων κι αυτό είναι η αλήθεια πως τον ενοχλούσε πάρα πολύ και τον προβλημάτιζε . Εφταιγε η "επέλαση" της πράσινης ανάπτυξης , έφταιγε η ίδια η Αριστερά με την μεγάλη της ευκολία να γεννά "παθήσεις" , (παθογένεια το λέγανε τώρα) ; Εφταιγαν οι ψηφοφόροι που ανάθεμα κι αν ήξεραν τι ψηφίζανε ; Τι στα κομμάτια μπορεί να έφταιγε ; 
Δεν ήθελε και πολύ να βασανίζει το ήδη κουρασμένο του μυαλό . Λίγο πολύ , τα τόσα χρόνια του στις εκλογικές διαδικασίες , τον είχαν βοήθησει να βγάλει τα συμπεράσματα του , μα τον έτρωγε και το σαράκι να τα ξανασκαλίσει τα θέματα .
Μ' αυτές τις λίγες σκέψεις , που ήταν ομολογουμένως πολύπλοκες , σκέφτηκε να εγκαταλείψει γι' απόψε το "πεδίο" των αντιπαραθέσεων και των "ιδεολογικών συγκρούσεων" . Αλλωστε αύριο ξημέρωνε μιά ακόμα εργάσιμη μέρα , όπως και η μεθεπόμενη . πράγμα που σήμαινε για τον κύριο ΑΜ , πως ερχόταν ένα σ/κ όλο δικό του . Θα μπορούσε με άνεση και ευκολία , αλλά και περισσή ψυχραιμία να ταχτοποιήσει ολα τα ζητήματα . Σκέφτηκε ακόμα πως η επανάσταση αργούσε ακόμα κι έτσι , αποφάσισε να κλείσει το μπλοκάκι του .


Δεν υπάρχουν σχόλια: