Πέμπτη

ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ή Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ , ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ !

Ο κύριος ΑΜ , ήταν πολύ εκνευρισμένος με όσα είχαν συμβεί το προηγούμενο βράδυ . Μάλιστα , είχε εξομολογηθεί στην κ.Χ , πως για όλα όσα είχαν συμβεί από τις εκλογές και δώθε , τα "είχε πάρει" άσχημα .
Είχε υποσχεθεί στον εαυτό του , πως σύντομα θα έκανε μία εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος , μα όπως σκέφτηκε αργότερα , πως δεν θα την έκανε , γιατί οι εκτιμήσεις δεν ταιριάζουν στους ρεαλιστές . Προτίμησε να καταγράφει τα γεγονότα και τις πράξεις αποστρεφόμενος εντελώς την άποψη που κυκλοφορούσε και μίλαγε για "στάση αναμονής" και άλλα τέτοια .
Είχε βαρεθεί να περιμένει , νισάφι πιά .
Τα βράδια , προτιμούσε να διαβάζει και να κάνει βόλτες ρίχνωντας κλεφτές ματιές στα ξένα ημερολόγια και στις σημειώσεις που έβρισκε από δω κι από κεί .
Πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων , τον είχε κυριεύσει απογοήτευση , τόση όμως , όση χρειαζόταν για να τον πεισμώνει ακόμα περισσότερο .
Ηταν αντίθετος στην άποψη της τήρησης στάσης αναμονής και ταυτόχρονα πίστευε πως και ο ίδιος δεν θα κράταγε τέτοια στάση ακόμα και απέναντι στην Αριστερά . Οχι πως θα άλλαζε στρατόπεδο , ούτε καν πέρναγε από το μυαλό του μια αποστασιοποίηση , δεν σκεφτόταν την αποστρατεία , να τα μουτζώσει όλα . Ελεγε στην κ. Χ. , "δεν τα μουτζώσαμε τότε που θα μπορούσαμε να βολευτούμε κι εμείς κάπου και θα το κάνουμε τώρα που προχωράμε προς τη δύση ;"
Τις τελευταίες μέρες , είχε ξεκινήσει ένα ακόμα παιγνίδι εντυπώσεων απ' όλους . Ο παρασημοφορημένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη , θέλοντας να αποδείξει στους ντόπιους και ξένους προιστάμενους του , ότι δικαίως του απονεμήθηκαν τα διάσημα , εξαπέλυσε ένα κύμα βίας , πογκρόμ το έλεγαν άλλοι , στα γνωστά Εξάρχεια . Από την άλλη πλευρά , η Αριστερά , προσπαθούσε να διατηρήσει το κλίμα ευφορίας που είχε προκύψει , από τα αποτελέσματά της στις τελευταίες εκλογές και που μόνο αυτή τα έβλεπε και κανείς άλλος . Απαντήσεις στα ερωτήματα της κοινωνίας των εργαζόμενων , δεν μπορούσε ακόμα να δώσει . Εδειχνε να προτιμάει να δώσει μια μάχη χαρακωμάτων , έδειχνε να θέλει να αμύνεται . Ενα κλασσικό "κατενάτσιο" και τίποτα άλλο .
Εδειχνε πως το μάθημα του περασμένου δεκέμβρη , δεν το είχε μάθει καλά και σ' αυτές τις περιπτώσεις , οι επαναλήξεις λίγο πριν τις εξετάσεις , μάλλον δεν κάνουν καλό .
Για λόγους που δεν είχε τους είχε καταλάβει ο κύριος ΑΜ , έριχνε όλο το βάρος των δυνάμεων της (!) , στην μάχη των εντυπώσεων , για το ποιός έχει το "πάνω χέρι" στην πλατεία . Πρόβαλε το θέμα της αστυνομοκρατίας στην πλατεία , μέσα από δηλώσεις , συνεντεύξεις και άλλα τέτοια ... χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα .
ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ή Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ , ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ !
Επεσαν , πίστευε , στην παγίδα που είχε στήσει ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ . και φυσικά κερδισμένος ήταν αυτός και κανείς άλλος .
Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ . , εκμεταλεύθηκε την ΕΛ.ΑΣ. και λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του για την επιστροφή της τάξης στο "άβατο" της πλατείας , απέλυσε τον αρχηγό του επιτελείου του γιατί δήθεν δεν ξέρω κι εγώ τι !
Αν ήθελε να υπερασπισθεί το "άβατο" και τις δημοκρατικές μας ελευθερίες η Αριστερά , θα μπορούσε να καλεσει σε ΠΑΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ .
Θα μπορούσε να καλέσει σε συλαλητήριο τον κόσμο της , τους ψηφοφόρους της και όχι να περιορίζετε να παίζει άμυνα στην μικρή περιοχή , γνωρίζοντας πως ο αντίπαλος της έπαιζε και με παραπάνω παίχτες !
Δεν το έκανε όμως και δεν ήθελε να πιστεύει ο κύριος ΑΜ πως ήταν έτσι το σχέδιο , παρά τις αντιρήσεις της κ.Χ. !
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , πράγματι κινητοποιήθηκαν αστραπιαία , μετά την σύληψη των επώνυμων μελών του και καλά έκανε . Αλλωστε δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά . Ομως , στα αλήθεια , πίστευαν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ , πως κέρδισαν την μάχη ; Κι αν ναι , θα "καθαρίσει" η πλατεία από την χαφιεδοπαρουσία ;
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΤΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ;


ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ  ΕΚΔΗΛΩΝΟΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ;


Ο κύριος ΑΜ , επαναλάμβανε και γινόταν κουραστικός , πως η Αριστερά , ο ΣΥΡΙΖΑ , έπρεπε , να αναλάβει δράση ουσίας , στους χώρους όπου τα προβλήματα έκαιγαν . Θεωρούσε πως ήταν δική του επιτυχία , το άνοιγμα της υπόθεσης των stage και ήταν . Βρέθηκαν λοιπόν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ , στους χώρους που πραγματοποιείτε το σύχγρονο δουλεμπόριο ; Θα βρεθεί στις επόμενες μέρες ή θα αρκεσθεί σε ρητορείες ;
ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ , ΤΩΡΑ !
ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ , ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ "ΔΟΥΛΟΙ" .
ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ .
ΕΚΕΙ , ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ .





2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπερα,τα ειπες ολα.
Απλώς θέλω να επαναλάβω μαζί σου,'Πως δεν τα μουντζώσαμε τότε....τώρα;;;''
Αλλωστε χωρίς αυτή θα ειμασταν χωρίς ταυτότητα,χωρίς παρελθόν,ισως για τουτο μπορουμε και υποχρεούμαστε να της κάνουμε κριτική.
Και πίστεψε με ,χωρίς την κριτική,φοβαμαι πως θα μείνουμε δειλοί και αβουλοι Αριστεροι χωρίς Αριστερά.

Unknown είπε...

Ελπιζω να ελαβες το σχόλιο μου