Κυριακή

"Σφυρίζει η φάμπρικα" , αλλά που αυτιά για ν' ακούσουν !






Δεν θα το έλεγα εμμονή , αλλά όπως και να το κάνουμε , λόγω θέσης , ταξικής , δεν θα μπορούσε παρά να  με ενδιαφέρουν θέματα - ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Τάξη μου . Προσπαθώ όσο μου επιτρέπετε να παρακολουθώ θέματα επικαιρότητας , που έχουν να κάνουν με εξελίξεις σε εργασιακούς χώρους κι αυτό έχει να κάνει με κάποια σχετική δυσκολία που υπάρχει , στην πρόσβαση στις πηγές ενημέρωσης . Βλέπετε , τα  "μέσα" , γεμίζουν τις σελίδες τους ή τον "ηλεκτρονικό" τους χώρο , με θέματα που πουλάνε , πιο ανάλαφρα , πιο εύπεπτα και ναι γιατί όχι πιο ακίνδυνα , γιατί όπως και να το κάνουμε , δημοσιεύματα που εξωθούν σε γενικευμένη αναταραχή , δεν βοηθάνε . Προτιμούν την γαλήνη , την με δημοκρατικούς τρόπους διεκδίκηση των αιτημάτων . 


[Είχα περάσει ένα διάστημα , όπου δεν θεωρούσα σαν πρωτεύον θέμα , ζήτημα ουσίας , το κάθε εργατικό ζήτημα . Ευτυχώς , το αναγνωρίζω τώρα , μικρό . Παλιά , όσους είχαν τέτοιες "εμμονές" , τους λοξοκοιτάζανε , μην ρωτήσετε που . Ισως ακόμα και τώρα , δεν ξέρω . Απέχω των διεργασιών .]


[Λυπάμαι , που δεν κατέχω την τέχνη της γραφής  κι αυτό , στην καταγραφή των σκέψεων μου , δεν με βοηθάει στον έλεγχο της οργής μου . (Χρειάζεται όμως;)]


Πριν από μέρες κι ενώ η υπόθεση του ΟΛΠ και της COSCO ήταν σε εξέλιξη , έγραφα σ' αυτό το σημειωματάριο , για τους απλήρωτους ναυτεργάτες της GA Ferries του Γ. Αγούδημου . Από ορμή και "ιερή" αγανάκτηση , καταφέρθηκα κατά του Υπ.Προ.Πο . , που δεν μπορούσε να συλλάβει και να οδηγήσει στην δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία , τον εφοπλιστή που είχε αφήσει απλήρωτους τους ναυτεργάτες του και σημείωνα πως έπρεπε με κάποιο τρόπο , να υπάρξει κάποια κινητοποίηση συμπαράστασης από τα "κάτω" , αφού το επίσημο (;) συνδικαλιστικό κίνημα με τις οργανώσεις του , έθαβε το θέμα . 
Οφείλω κάποιες εξηγήσεις , στους φίλους που προσέτρεξαν στις ανησυχίες μου , στην Τασούλα , στην Αλέκα και στα "Θεριά" μου , την Ειρήνη και τον Γιώργο .
Σαν γενική ιδέα , εξακολουθώ να πιστεύω και να υποστηρίζω , πως οι μεγάλες , οι δευτεροβάθμιες , συνδικαλιστικές οργανώσεις , αρνούνται να αγγίξουν το θέμα . Φυσικά το ίδιο ισχύει και με την κορυφαία , την ΓΣΕΕ αλλά και τους άλλους κοινωνικούς φορείς . Η λανθασμένη και ελλιπής μου ενημέρωση με έκανε να γράψω για 200+ απλήρωτους ναυτεργάτες , ενώ την συγκεκριμένη χρονική στιγμή , απλήρωτοι ήταν μόνο 11 διοικητικοί υπάλληλοι . Απ' ότι μπόρεσα να μάθω , οι ναυτεργάτες , με κάποιον τρόπο , "ταχτοποιήθηκαν" , άγνωστο ποιό , πράγμα που με βάζει σε υποψίες , αλλά δεν θα καταπιαστώ μ' αυτό σήμερα . 
Εκτοτε , υπήρξαν πολλές φορές , που ήθελα να γράψω για τέτοια ζητήματα , μα δεν το έκανα , όχι γιατί δεν κέντριζαν το ενδιαφέρον μου ή γιατί δεν θα ενδιέφεραν τους φίλους μου , αλλά κυρίως γιατί πάλι οι "πηγές" μου ήταν ελάχιστες και δεν ήθελα να σημειώσω άλλο ένα λάθος και να παρασύρω κι άλλους σ' αυτό .
Ηθελα να γράψω για το μεγάλο εργοστάσιο επιπλοποιίας στην Θεσσαλονίκη που προχώρησε σε αυθαίρετες απολύσεις και για το μεγάλο βαφείο , πάλι στην Θεσσαλονίκη , που μέσα σε μια νύκτα , παραμονές "χριστιανικών" εορτών έκλεισε . Πληροφορίες φυσικά είχα , όχι όμως απ' ευθείας από τις πηγές , αλλά από πολύ μικρά δημοσιεύματα σε πολύ μικρή μερίδα του τύπου . 
Σήμερα όμως , ο κόμπος πραγματικά έφτασε στο χτένι , ή είναι πολύ κοντά τουλάχιστον .
Αρχές Δεκέμβρη , σε κάποια από τις κυριακάτικες εκδόσεις της Ελευθεροτυπίας , έπεσε στα χέρια μου , το πολύχρωμο διαφημιστικό έντυπο , δίφυλλο και μεγάλου σχήματος παρακαλώ , της υποδηματοποιίας Elite .
Λίγες μέρες αργότερα κι ενώ ακόμα το διαφημιστικό έντυπο βρισκόταν κάπου δίπλα μου , έσκασε η βόμβα . 
Η Elite , έκλεισε !
Ειλικρινά δεν μου προκάλεσε καμία εντύπωση απολύτως . Από τις αρχές της δεκαετίας του '80 , το σκηνικό το έχω ζήσει πάρα πολλές φορές , με άλλους πρωταγωνιστές φυσικά , αλλά με το ίδιο κι απαράλλαχτο σενάριο . 


Ανατόλια , Lekkas , Αθηνά , Ελληνίς , ΓΕΠΑ , Perfil , Πειραική-Πατραική  κλπ κλπ .


Από την σελίδα www.analitis.com αντιγράφω :


Elite: Οικονομικό αδιέξοδο για την υποδηματοποιία


Της Σοφίας Μυττά
Αντιμέτωπη με την έλλειψη κεφαλαίων κίνησης βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες υποδηματοποιίες της χώρα μας, η Elite. Η διοίκησή της ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να συνεχίσει τις πληρωμές και τη λειτουργίας της επιχείρησης και ζητά να της δοθεί δάνειο ύψους 6 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες της.

Το θέμα συζητήθηκε σε τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εργοδοσίας και του σωματείου των εργαζομένων.
Εργαζόμενοι 
Οι 250 εργαζόμενοι της επιχείρησης δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην κλείσει το εργοστάσιο και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα 2 μηνών και το δώρο των Χριστουγέννων.

Κύκλοι της αγοράς σχολιάζουν ότι η διοίκηση της Elite προσπαθεί να αντιγράψει το μοντέλο «Λαναρά», ζητώντας κρατική επιχορήγηση για να μην κλείσει το εργοστάσιό της στο Κολωνό.
Υπενθυμίζεται ότι ο Λαναράς επεδίωκε να λάβει επιχορήγηση 35 εκατ. ευρώ, όπου ένα μέρος των χρημάτων αυτών θα κατευθυνόταν σε πληρωμές μισθοδοσίας και χρέη προς το Δημόσιο. Σήμερα η εν λόγω Κλωστοϋφαντουργία εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο», έχοντας κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγικών της μονάδων και αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους.
Αντιδράσεις 
Το θέμα της Elite, πάντως, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στους ανθρώπους του λιανικού εμπορίου, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι, κινδυνεύει να βάλει «λουκέτο» μία επιχείρηση (μετρά 33 χρόνια λειτουργίας) που μέχρι και το 2007 σημείωνε αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ κέρδιζε συνεχώς μερίδια αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP 2006/2007, η ELITE κατέλαβε την πρώτη θέση σε μερίδια στην ελληνική αγορά, με βάση τον ετήσιο τζίρο της. Το 2008, ωστόσο, τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν κατά 21% και διαμορφώθηκαν στα 405.500 ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν σε 30 εκατ. ευρώ.
Όπως όλα δείχνουν, η στρόφιγγα της τραπεζικής χρηματοδότησης έχει κλείσει για την Εlite και προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της, οι οποίες στα τέλη του 2008 ανέρχονταν σε 35 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 14,2 αφορούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τράπεζες.
με ημερομηνία 16 Δεκέμβρη 2009 .
Από την εφημερίδα " Η Καθημερινή" , αντιγράφω :

Mαιρη Λεμπεση
Από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και το υπουργείο Οικονομικών αναμένονται οι νέες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την υποδηματοποιία Elite. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται η εταιρεία συμφώνησαν στη χορήγηση ποσού 2 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των υποχρεώσεών της, ωστόσο, καθώς η εταιρεία δεν έχει φορολογική ενημερότητα τα χρήματα δεν μπορούν να εκταμιευθούν. Προαπαιτείται η εξόφληση των υποχρεώσεών της προκειμένου να ανακτηθεί η ενημερότητα. Επειτα από επαφές με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, προέκυψε ότι τελικώς το υπουργείο αυτό είναι αναρμόδιο για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο πλέον έχει παραπεμφθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν ζητήσει από τη διοίκηση της Elite την κατάρτιση ενός λεπτομερούς επιχειρηματικού σχεδίου, βάσει του οποίου θα υλοποιηθεί η διάσωση της εταιρείας, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα χρήματα που θα της δανείσουν θα αξιοποιηθούν με αποτελεσματικό τρόπο. Σημειώνεται ότι η εταιρεία ελέγχει 18 ιδιόκτητα καταστήματα, από το σύνολο των 65 σημείων πανελλαδικά, ενώ απασχολεί 250 άτομα προσωπικό. Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη μέρα της διάσωσης της εταιρείας, «αγκάθι» παραμένει το ζήτημα της κάλυψης του εργασιακού κόστους το οποίο αγγίζει τα 6,5 εκατ. ευρώ ετησίως, θέμα που έχει ήδη τεθεί προς το υπουργείο Εργασίας.


με ημερομηνία 29 Δεκέμβρη 2009 .


Η είδηση , πέρασε στα "ψιλά" δυστυχώς . Θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα και που ασφαλώς είχαν την δική τους μοναδική αξία , ήταν , για το ίδιο διάστημα , "οι εκατό μέρες της κυβέρνησης του Γ.Α.Π." , η οικονομική πολιτική και τα "αδιέξοδα " του Παπακωνσταντίνου , οι εξελίξεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας , τα "παιγνιδίσματα" του Μιχάλη Χρυσοχοίδη , η "επανάκαμψη" στα πράγματα του Αλέκου Αλαβάνου και πολλά άλλα ακόμα . 
Δεν λέω , σοβαρά , αλλά ...η καθημερινότητα , αυτή που τόσοι και τόσοι κόπτονται για την βελτίωση της , που είναι ; σάμπως τέτοιου είδους "σκηνικά" όπως τα περιγράφω , δεν είναι σκηνικά καθημερινότητας ;
Αυτό που με εξοργίζει όμως εντελώς , είναι η στάση μερίδας της "άλλης" αριστεράς (τον έχω σιχαθεί αυτόν τον όρο) η οποία επιλέγει να ασχολείται και να προβάλλει την επικαιρότητα με κριτήρια εντελώς διαφορετικά από αυτά που εγώ θεωρώ πρώτιστα και ίσως κι άλλοι σαν κι εμένα να συμφωνούν . 
Πως θα "κτισθεί" , σε ποιές βάσεις κι από ποιούς , αυτό το κόμμα ; Πάνω σε ποιούς θα στηριχτεί ; Ξεκίνησε μία καμπάνια και πολύ καλά έκανε για την εργασιακή επισφάλεια , αλλά ως εκεί νομίζω . Θυμίζει αλλοτινούς καιρούς με πλάνα που έμπαιναν για να μπουν και που ποτέ δεν πιάνονταν !
Εγώ αρνούμαι να συμμετέχω σε τέτοιες διαδικασίες . Δεν μ' αγγίζουν . Είναι μακριά από αυτό που θέλω , αυτό που ζητάω από ένα αριστερό κόμμα , απέχει από τις επιδιώξεις μου . Αν ποτέ , ανοίξει ένας τέτοιος διάλογος , που θα έχει σαν επίκεντρο τα συμφέροντα μου , τα συμφερόντα Μας , θα είμαι εδώ . Σε ατέρμονες συζητήσεις , του τύπου , εσύ με ποιά τάση είσαι , τι ώραία που τα λες κλπ κλπ δεν θα συμμετέχω , θα αναθεματίζω όμως .


Ποτέ δεν είναι αργά όμως "σύντροφοι" (;) . 
Η ώρα που θα διαλέξετε , με ποιούς θα πάτε και ποιούς θα αφήσετε , έχει έρθει !
Για την ιστορία και για να παραμείνουμε μέσα στα πράγματα , παραθέτω τις τελευταίες εξελίξεις από την σελίδα του Ριζοσπάστη :


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ELITE
Ξεκίνησαν κατάληψη και επίσχεση εργασίας
Στο δρόμο του αγώνα ενάντια στις μεθοδεύσεις της εταιρείας να κλείσει το εργοστάσιο και να πετάξει τους 250 εργάτες στο δρόμο

Ο Γ. Μαυρίκος μιλάει στους εργαζόμενους

Κατάληψη στο εργοστάσιο και επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι τηςυποδηματοποιίας ELITE, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο και μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις που αφήνουν «στον αέρα» 250 οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση καταβολή όσων τους χρωστά η εργοδοσία. Η διοίκηση ανακοίνωσε προχτές πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ενώ χρωστάει τα δεδουλευμένα Νοέμβρη, Δεκέμβρη και δώρο Χριστουγέννων, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Οι εργάτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και εξέλεξαν εργοστασιακή επιτροπή μαζί με το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το οποίο, όπως και η Ομοσπονδία του κλάδου, είναι στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή. Αποφάσισαν την κατάληψη και όρισαν ομάδες περιφρούρησης, ώστε να μη βγει κανένα εμπόρευμα έξω απ' το εργοστάσιο, παρά μόνο για την πληρωμή τους. Τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε πορεία στις 09.30 π.μ. από το εργοστάσιο προς το υπουργείο Εργασίας, όπου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση.
Την έμπρακτη αλληλεγγύη του μετέφερε χτες και το ΠΑΜΕ, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Μαυρίκος, όπως και αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης ΑθήναςΕρώτηση στη Βουλή για το θέμα κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Η εταιρεία, που επικαλείται «δεινή θέση», έχει - σύμφωνα με δημοσιεύματα - τζίρο 30 εκατομμυρίων ευρώ και 20% αύξηση στις παραγγελίες για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν! «Είχαμε δουλειά μέχρι και την τελευταία μέρα», λένε στον «Ρ» οι εργαζόμενοι. «Είμαι στο εργοστάσιο 18 χρόνια και η γυναίκα μου δουλεύει εδώ τα τελευταία έξι», μας λέει ο Βασίλης. «Εχουμε δύο παιδιά στο Λύκειο και μόνο τα φροντιστήρια είναι 600 ευρώ. Πού θα τα βρούμε; Θέλω μόνο δύο χρόνια για να βγω στη σύνταξη. Ποιος θα με πάρει στα 53 μου;». Η Ελευθερία, που δουλεύει 17 χρόνια στην ELITE, προσθέτει: «Εγώ κι ο άντρας μου δουλεύουμε εδώ. Εχουμε τρία παιδιά, 15, 12 και 6 χρόνων και είμαστε χρεωμένοι μέχρι το λαιμό με στεγαστικά και κάρτες».
Η ELITE είναι μία απ' τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες υποδηματοποιίας στη χώρα και το διαφαινόμενο «λουκέτο» επηρεάζει άμεσα συνολικά 3.000 εργαζόμενους, όπως βιοτεχνίες - δορυφόρους, διακινητές, κλπ. Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία δεν έχει καταβάλει το ΦΠΑ στις βιοτεχνίες φασόν για το τελευταίο τρίμηνο και οι βιοτέχνες βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού στις 20 του Γενάρη πρέπει να το αποδώσουν στην εφορία.
Ο Γιώργος Μαυρίκος, μιλώντας στους εργαζόμενους, σημείωσε την έμπρακτη συμπαράσταση του ΚΚΕ και κατήγγειλε την εργοδοτική ασυδοσία: «Ολα τα κέρδη, οι βίλες, τα κότερα έχουν χτιστεί με τον ιδρώτα του εργάτη, απ' την εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων. Με τη δική σας υπεραξία έχουν φτιαχτεί. Θα είμαστε στο πλευρό σας. Μην το βάζουμε κάτω. Εδώ που έχουμε φτάσει έχουμε δύο επιλογές: Η θα πούμε ο καθένας για τον εαυτό του κι ο θεός για όλους ή θα παλέψουμε. Ολοι μαζί λοιπόν». Και συμπλήρωσε: «Η διέξοδος βρίσκεται στη δική σας πάλη». Τόνισε πως πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός και κάλεσε τους εργάτες να οργανώσουν τον αγώνα τους, ενώ επισήμανε ότι θα έχουν την ενεργό συμπαράσταση και ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας και μπροστά στην απεργία στις 17 του Δεκέμβρη.

_____________________________________________________________________


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ELITE»
Νέα κινητοποίηση αύριο
Στις 10 π.μ. στην πλατεία Βάθης
Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι της υποδηματοποιίας ELITE, διεκδικώντας να διασφαλιστεί η λειτουργία του εργοστασίου, να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται. Αύριο στις 10 π.μ. οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας που διαρκεί σχεδόν δύο βδομάδες.
Ακόμα οι εργαζόμενοι έχουν αποστείλει έγγραφη διαμαρτυρία προς το υπουργείο Εργασίας. Καταγγέλλουν ότι το υπουργείο δεν έχει δώσει «καμιά συγκεκριμένη απάντηση στα οξύτατα προβλήματα που μας απασχολούν», δηλαδή τη λειτουργία της επιχείρησης και την οικονομική ενίσχυσή τους από τον ΟΑΕΔ με 1.000 ευρώ για κάθε έναν εργαζόμενο. Ειδικά για το δεύτερο αίτημα επισημαίνεται πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προφασίζεται οικονομική δυσχέρεια του ΟΑΕΔ «ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι σπαταλάτε πολλά εκατομμύρια ευρώ από τις δικές μας εισφορές προς τον ΟΑΕΔ για την επιδότηση των βιομηχάνων».

________________________________________________________________________




Ετσι μ' άρεσε και το πρόσθεσα .......










5 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Κάπως έτσι ένιωσα..όταν είδα την φωτογραφία από την κατεδάφιση των κτιρίων της ΒΙΑΜΥΛ...

...και ναι... ενώ με πίκρανε.. δεν είπα τίποτα.....

:-(((

Γεφυριστές είπε...

Δεν σου κρύβω ότι στην αρχή χαμογέλασα διαβάζοντας τον τίτλο του σημερινού άρθρου σου. Όχι γιατί μου φάνηκε αστείος (αλίμονο) αλλά επειδή είχα ήδη μπει στο πνεύμα. Διττό πνεύμα γιατί δεν έχει σχέση με αυτά που μας κάνουν αλλά και με αυτά που κάνουμε εμείς οι «σύντροφοι» (εξαιρετική η χρήση του ερωτηματικού!!).

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Ελίτ μέσα στη δίνη της εντατικής δουλειάς από τις παραμονές μέχρι χθες έχασα το φινάλε. Το τραγικό φινάλε για τόσες οικογένειες που έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα που αναφέρεις. Ίσως φταίει η ηλεκτρονική ανάγνωση των εφημερίδων, ίσως και η κούραση πια να διαβάζουμε καθημερινά και το σφράγισμα ενός εργοστασίου. Ειδικά όμως αυτό το τελευταίο δεν πρέπει να μας κουράζει. Αντίθετα… Αρκεί να σου πω ότι η κολλητή μου, προΐσταται σε ένα από τα πλέον "βαριά" γραφεία του ΟΑΕΔ στου χώρου. Άτομο με αντοχές και πέρα από κάθε φαντασία αρωγός των προσερχόμενων ανεξάρτητα από το χρώμα και την τάξη που ανήκουν, έπαθε κυριολεκτικά νευρικό κλονισμό από τις εκατοντάδες (!!!) σε καθημερινή βάση (!!!) εγγραφές νέων ανέργων...

Τώρα θέλω να μου επιτρέψεις και μια δυο παρατηρήσεις για όσα αναφέρεις ως ιστολόγος, και ιδεολόγος εργάτης. Πρώτ΄ απ΄ όλα απέχεις και απέχω των διεργασιών. Το ξέρω. Εκείνο που δεν ξέρω όμως είναι για πόσο καιρό ακόμη πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Εγώ την τελευταία χρονιά έκανα προσπάθειες «ανάκαμψης» και βρίσκονται σε καλό, καλύτερο δρόμο. Τουλάχιστον έχω ήσυχη και γενναιότερη τη συνείδησή μου. Ωστόσο αυτό το ερώτημα που μου έθεσες πρόσφατα, σχετικά με την ανάκαμψη-αφύπνιση και τους άλλους –ξέρεις ποιους- δεν σου κρύβω ότι με βασανίζει ακόμη. Όχι για την θετική ανταπόκριση ή όχι αλλά γιατί να τίθεται από ανθρώπους σαν κι εμάς.
Δεύτερον, η τεχνική δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη γραφή. Αντίθετα η σκέψη και η αρχή του σεβασμού της νοημοσύνης των άλλων πιστεύω ότι είναι και παραείναι.
Ευχόμενη να βρεθεί μια λύση γι΄ αυτούς τους ανθρώπους σε χαιρετώ και ευχαριστώ για την ενημέρωση.

ο κυριος αμ είπε...

...φοβάμαι μήπως στο τέλος χαθώ στο ψάξιμο γμτ .

Δες κι αυτό , είχα ξεχάσει να το αναφέρω :


Παρά την ένταση της εργοδοτικής επίθεσης, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας απέρριψε πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία
Στον αέρα βρίσκονται οι 17 εργαζόμενοι της βιομηχανίας σιδηροκατασκευών «GREMECO ΑΕ» στην Τρίπολη μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας πως θα προχωρήσει στο κλείσιμό της. Μάλιστα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο οφείλονται στους εργαζόμενους δεδουλευμένα από 2 - 6 μήνες.
Παράλληλα, άλλη μια απόλυση εργαζομένου έγινε χτες στο εργοστάσιο μετάλλου του «ΡΟΚΚΑ» στην Τρίπολη. Οι εργάτες αντέδρασαν δυναμικά και προχώρησαν σε στάση εργασίας απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή του. Την ίδια στιγμή εντείνεται η ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον τους στη δουλειά, καθώς η εργοδοσία έδωσε εντολή όλοι οι εργάτες να πάρουν το υπόλοιπο των αδειών τους άμεσα, χωρίς να δοθούν άλλες εξηγήσεις.
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απολύσεις και καλεί τους εργάτες «χωρίς καμιά αναμονή, χωρίς καμία αυταπάτη, να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, βάζοντας στο περιθώριο την ξεπουλημένη πλειοψηφία στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, που είναι συνένοχη με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της ΝΔ χθες και του ΠΑΣΟΚ σήμερα». Μάλιστα «απέρριψε και πέρσι και φέτος την πρόταση του ΠΑΜΕ - στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας - για αγωνιστική και απεργιακή απάντηση στην τρομοκρατία των απολύσεων της εργοδοσίας. Καμία αυταπάτη για το ρόλο τους και τους θεατρινισμούς τους».

ο κυριος αμ είπε...

"Ακανόνιστη" νάσαι καλά για το πέρασμα !
Την ιστορία της ΒΙΑΜΥΛ δεν την γνώριζα , μάλλον δεν την θυμόμουν . Βρήκα όμως αυτό

Unknown είπε...

Τι να πρωτοθυμηθουμε θα μου πεις!!!
-Λαναρας-Βυαμιλ-Ζιμενς Θεσ/νικης-Λαρκο[νεκροι]
Ε,λοιπον αυτο επιδιωκουν,να ξεχναμε ευκολα,και δυστυχώς μου φαινεται πως το καταφερνουμε αυτο προς μεγαλη τους χαρα.
Μη σου πω,πως και τουτο δω που κανουμε αυτη την στιγμη να επικοινωνουμε χωρις να βλεπουμε ο ενας τον αλλον στα ματια,ισως ειναι το καινουργιο ΟΠΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Πιστευουμε πως κανομε το καθηκον μας.
Απατη φιλε και αγαπημενε μου κ.'α.μ'