Πέμπτη

Σιγά την Φουκουσίμα , ο ΓΑΠ κάνει άλματα !


Καλά , εσύ κοιμάσαι όρθιος " ούρλιαξε , πετώντας μου στα μούτρα την εφημερίδα του . Αποσβολωμένος , μάζεψα τα σκόρπια φύλλα από κάτω και με βλέμμα γεμάτο απορία , κοίταγα μία τον κύριο ΑΜ , μία την εφημερίδα . Προσπαθούσα να καταλάβω τι στο διάολο ήταν αυτό που τον έβγαλε έξω απ' τα ρούχα του , μα δεν ήταν κι εύκολο πράγμα . Ποιά σελίδα να πίασω και ποιάν ν' αφήσω , αφού όλες λίγο πολύ , μ' αυτά που έγραφαν , είχαν κάθε λόγο να τον εκνευρίσουν . 
" Να , εκεί δες , στις πορτοκαλί σελίδες " γρύλισε σαν σκύλος που είναι έτοιμος να χυμίξει σε γατί .

" Φέτος εκτυπώθηκαν και ταχυδρομήθηκαν μόνο 3,9 εκατ. δηλώσεις αντί για 5,6 εκατ. που στάλθηκαν το 2010 . Με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται 3,7 εκατ. ευρώ , 243 τόνοι χαρτιού , ενώ το περιβάλλον επιβαρύνθηκε με 600 τόνους λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα  . " 

Δεν μπόρεσα να καταλάβω , αν τα ουρλιαχτά του , είχαν την διάθεση να με περιπαίξουν ή αν ήθελε , μ' αυτήν την είδηση , που η αλήθεια είναι ότι πέρασε στα πολύ ψιλά γράμματα , να μου τονίσει , την οικολογική συνείδηση και πολιτική της κυβέρνησης κλπ κλπ .
Όπως και να έχει το πράγμα , το μόνο σίγουρο είναι , πως μέσα από τον ορυμαγδό των εξελίξεων , ο καλός μας ΓΑΠ , λίγες μέρες πριν ανακοινώσει τα νέα πακέτα μέτρων οικονομικής εξόντωσης του ντόπιου πληθυσμού , σοφά , είχα σκεφτεί , τουλάχιστον , αυτή η εξόντωση να γίνει σε ένα πιο ειδυλλιακό τοπίο .
Το μέγα πρόβλημα καθυστέρησης είσπραξης βεβαιωμένων φόρων , επί τέλους , μετά από τόσες δεκαετίες , είχε λυθεί και πλέον είχαμε κάνει ως έθνος , ένα ακόμα ποιοτικό άλμα . 
Σε μια εποχή , που όλη η ανθρωπότητα , ζούσε με την αγωνία της επανάληψης του πυρηνικού ολοκαυτώματος του Τσέρνομπιλ το 1986 , ο ΓΑΠ , πανηγύριζε για τους 600 λιγότερους τόνους εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα !
Προκαλεί γέλιο , το να θεωρείται κορυφαίο γεγονός , η ανάπτυξη του Taxis Net , όταν το όλο φορολογικό σύστημα , να υστερεί , να είναι ανύπαρκτο ή να υπολειτουργεί . 
Κρυφογέλασα , γιατί δεν ήθελα με κανέναν τρόπο να προκαλέσω κι άλλο την οργή του κυρίου ΑΜ , όταν θυμήθηκα , πως στο παλιό του Λάντα που κάπνιζε όπως ο "Αβέρωφ" στην διαδικασία του εκκαπνισμού , είχε εγκαταστήσει υπερσύγχρονο στερεοφωνικό σύστημα !



Δεν υπάρχουν σχόλια: