Δευτέρα

Εξισώσεις και ... εξισώσεις .

Πολύς λόγος γίνετε τις τελευταίες ημέρες , για την ευκολία με την οποία κάποια ΜΜΕ , εξισώνουν κάποια γεγονότα που συμβαίνουν . Mε ζήλο , επιδίδονται σε έναν αγώνα επίδειξης "νομιμότητας" στ' αφεντικά τους , προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποδείξουν ότι η βία της εγκληματικής , ναζιστικής "χρυσής αυγής" , έχει σαν αφετηρία την "βία" της αριστεράς . Πολλοί μάλιστα τολμούν να προχωρήσουν ακόμα βαθύτερα στην αυθαιρεσία τους , θεωρώντας πως η Αριστερά , είναι ο γεννήτορας κάθε φασιστικού ή ναζιστικού φαινομένου στην Ελλάδα , κάτι που δεν τολμούν καν να το σκεφτούν οι ειδικοί επί τέτοιων θεμάτων Γερμανοί συνταγματολόγοι κλπ  ! 
Θράσος που αποκτήθηκε από την αυθαιρεσία που διακρίνει τους επιχειρηματίες εκδότες , υιοθετείται από τους εντεταλμένους υπάλληλους και που προβάλλεται κατά κόρον από όλων των ειδών τα μέσα .

 Αφορμή για το σημείωμα αυτό και που η εισαγωγή του σημειώματος δεν το δείχνει , είναι κάποια γεγονότα των ημερών  συνδυασμένα με όσα συνέβησαν πριν από δύο χιλιετίες περίπου , που βέβαια δεν γνωρίζω αν έχουν ιστορική βάση , ωστόσο όμως δεν χάνουν την αξία που κατέχουν στον συλλογισμό μου , σ' αυτό το σημείωμα . 
Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια και για να αποδειχθεί η προφητεία , ένας βασιλιάς θέλοντας να εδραιώσει την θέση του , διέταξε την σφαγή   14.000 παιδιών και βέβαια ο λόγος γίνετε για τον γνωστό σε όλους μας Αραβικής καταγωγής , Ηρώδη τον Μέγα , βασιλιά - τοποτηρητή των Ρωμαίων - της Ιουδαίας . 

Έπρεπε να περάσουν δύο χιλιετίες , για να δούμε να επαναλαμβάνετε η ιστορία όχι ως φάρσα , αλλά ως δράμα και να καταγράφονται από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία , σφαγές παιδιών κάθε ηλικίας και φυλής , σε όλες τις γωνιές του πλανήτη , σε χώρες που προάγουν και υπερασπίζονται τον πολιτισμό και τα ιδεώδη του , αλλά και σε χώρες που με βάση τα δικά μας πρότυπα , θεωρούνται  "χώρες του τρίτου κόσμου" . 
Έτσι λοιπόν , σήμερα το μεσημέρι , τα διάφορα ραδιοφωνικά magazino , αναμετέδιδαν την είδηση : "Τουλάχιστον δέκα κορίτσια μεταξύ 9 και 13 ετών έχασαν τη ζωή τους και άλλα δύο τραυματίστηκαν στο ανατολικό Αφγανιστάν όταν εξερράγη νάρκη την ώρα που μάζευαν ξύλα, λίγο έξω από τον οικισμό τους."  Χωρίς πολλές λεπτομέρειες . Μια απλή καταγραφή . Όπως σημειώνει κάποιος υπάλληλος στο μπλοκάκι του , τις απογραφές των προϊόντων από τα ράφια της αποθήκης του .

Σε μια άλλη γωνιά του πλανήτη , κάποιος παρανοϊκός , οπλισμένος με όπλο που γενναιόδωρα του παραχώρησε η Πολιτεία , δολοφόνησε μέσα στην παραφροσύνη του είκοσι παιδιά , πριν πέσει κι αυτός νεκρός . Μόνο μια "τρέλα" θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον να κάνει κάτι τέτοιο . Μόνο η αναλγησία ενός Κράτους , που αδυνατεί ή δεν θέλει να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες του , δίνει την δυνατότητα σ' αυτούς να έχουν στην κατοχή τους κάθε είδους πολεμικό όπλο ΝΟΜΙΜΑ ! 
Βεβαίως η συζήτηση για την ισχύ ή την ακύρωση του νόμου , για την οπλοκατοχή , ξεκίνησε πάλι , όπως είχε συμβεί και παλιότερα , όταν άλλοι "παρανοϊκοί" , οπλισμένοι , δολοφονούσαν ανύποπτους αθώους ανθρώπους .  Πάλι , την πρωτοβουλία για την συζήτηση , πήρε ο Πρόεδρος 

που όμως με σαφήνεια δήλωσε πως θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε η Πολιτεία να απαγορεύσει την οπλοκατοχή ! Τι υποκρισία αλήθεια ! Όχι περισσότερη , από την  αποφασιστικότητα που δείχνει σε άλλες περιπτώσεις ένας Πρόεδρος ...  όταν πρόκειται να προστατέψει τα δημοκρατικά ιδεώδη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις αλλόδοξων φονταμενταλιστών . Την ίδια ώρα που γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων για το πως και το πως το γιατί έφτασαν να θρηνούν είκοσι και πλέον αθώες ψυχές στο δημοτικό σχολείο , κάποια άλλα παιδιά , σαν γνήσια παιδιά ενός κατώτερου Θεού , πέφτουν νεκρά , διαμελισμένα , καθώς μαζεύουν ξύλα για να ζεσταθούν αυτά και οι οικογένειές τους . Αυτά , δεν θα τα κλάψει κανείς Πρόεδρος . Καμιά επιμνημόσυνη δοξολογία δεν θα πραγματοποιηθεί , έτσι κι αλλιώς , ίσως κανείς δεν θα γνωρίζει ούτε το όνομά τους . Κανείς Διεθνής Οργανισμός , δεν θα ασχοληθεί μ' αυτά και δεν θα κάνει το παραμικρό για να είναι αυτά τα τελευταία . Ούτε καν ο Κάρολος Παπούλιας θα δώσει εντολή στον διπλωματικό ακόλουθο του Γραφείου του να συντάξει ένα τυπικό τηλεγράφημα συμπάθειας . Κανείς ...
Οι τηλεοράσεις , για μεγάλο χρονικό διάστημα , θα προβάλουν τα ξανθά χαμογελαστά προσωπάκια των αθώων παιδιών που έχασαν την ζωή τους από τα πυρά ενός παρανοϊκού δολοφόνου , που το χέρι του όπλισε το Κράτος Δικαίου , αλλά δεν θα ασχολείται μ΄αυτά που χάθηκαν στα άνυδρα πετρώδη βουνά του Αφγανιστάν . Ούτε καν με τα παιδιά της μαρτυρικής Γάζα , που πέφτουν σχεδόν καθημερινά θύματα της Ισραηλινής θηριωδίας . Ακόμα και γι αυτά της Συρίας , δεν υπάρχει ούτε ένα δάκρυ .
Είπαμε , παιδιά ενός κατώτερου Θεού ή σωστότερα , ενός ανύπαρκτου Θεού ...
Παραμένει όμως το ερώτημα στον αναγνώστη του σημειώματος αυτού , που είναι φανερό ότι γράφτηκε κάτω από το άγχος της πίεσης των γεγονότων και παραμένει ελλιπές και ανολοκλήρωτο .
Που είναι η εξίσωση ;
Οι προσπάθειες απόδειξης των εξισώσεων , ξεκίνησαν από κείνη την φωτιά στην Mrafin , την άνοιξη του 2008 , συνεχίστηκαν κάθε φορά που "άγνωστοι" κουκουλοφόροι , έσπερναν την βία και κατάφερναν με την δράση τους να διαλύσουν κάθε ειρηνική διαδήλωση και ολοκληρώθηκε με την άνανδρη επίθεση κατά του βουλευτή της Αριστεράς . Σ' αυτή την εξίσωση , παρόλο που οι γνωρίζοντας μαθηματικά , ξέρουν πως η εισαγωγή περισσότερων του ενός αγνώστων , δυσκολεύει την λύση , οι "παπαγάλοι" των μεγαλοεργολάβων , ξεχνούν να βάλλουν , την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα , τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε ανύποπτους μετανάστες , τα εκατοντάδες ξεβρασμένα πτώματα μικρών παιδιών αλλά και ενηλίκων στις ακτές μας , αλλά δεν ξεχνούν να "τοποθετήσουν" στη σωστή θέση το χαστούκι του ναζί Ηλ. Κασιδιάρη . Αυτές τις εξισώσεις , κάνουν προσπάθειες κάθε μέρα να λύσουν οι μεσάζοντες των μεγαλοεργολάβων , όμως με επιμέλεια , αφήνουν μία . 
Αυτή της δολοφονίας αθώων ψυχών . Αυτή την εξίσωση , δεν την πιάνουν καθόλου στα χέρια τους . Αυτή είναι άλλη υπόθεση , που άπτεται των γνώσεων ειδικών ψυχολόγων . Τι και ποιός όπλισε το χέρι του παρανοϊκού δολοφόνου ; Το αν θα πρέπει να προσθέσουν και τους "παράγοντες" , Αφγανιστάν , Συρία , κ.α. , δεν τους αφορά ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: