Κυριακή

Το carburateur του κυρίου ΑΜ και πως το επισκεύασε (σε ένα μάθημα)

"Τι σου είναι ο άνθρωπος" ! Αυτό το τόσο κοινότυπο σκεφτόταν και ξανασκεφτόταν ο κύριος ΑΜ την βδομάδα που πέρασε . "Μια μηχανή , μιά καλοκουρντισμένη μηχανή , με τα φίλτρα της , το ρεζερβουάρ της , τα σωληνάκια της , το καρμπυρατέρ της ...α ναι κυρίως αυτό , το καρμπυρατέρ" .
Είχε μια βδομάδα , που νόμισε πως το καμπανάκι ξαναχτύπησε ! Ενοιωθε την καρδιά του να χτυπά τόσο δυνατά και ακανόνιστα , που νόμιζε πως θα βγεί έξω από το κορμί του , θα σταθεί απέναντί του , θα τον κοιτάξει ολόισα στα μάτια και θα του μιλήσει . Τώρα τι θα του έλεγε , μην ρωτάτε , μάλλον θα τον έφτυνε για όσα ήθελε να του καταμαρτυρήσει , αλλά ευτυχώς δεν μπορούσε . Είχε όμως η "ρουφιάνα" τον τρόπο να τον κάνει να τρομάξει και το πέτυχε . 
Αφού δοκίμασε όλα τα "σκευάσματα" που βρήκε στο μαγικό συρτάρι , κατέληξε , ύστερα από μια βδομάδα , πως έπρεπε να πάει στο "συνεργείο" .
Πάντα παραμελούσε τον εαυτό του , αλλά αυτή την φορά φαίνεται , πως το βλέμμα που του είχε ρίξει εκείνο το βράδυ η καρδιά του , ήταν πολύ άγριο . Ετσι την άλλη μέρα , σκέφτηκε να εκμεταλλευθεί την ασφάλειά του , το ασφαλιστικό του ταμείο ! Ε τι διάολο , τόσα χρόνια το πλήρωνε . 
Μια και δυό λοιπόν , πέρασε την πόρτα των ιατρείων του ΙΚΑ , κάπου κοντά στην γειτονιά του . 
Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενε πολύ , Δεν του άρεσε να περιμένει , είναι γενικά ανυπόμονος και βιαστικός αλλά η έντονη ανησυχία του , τον έκανε να βλέπει τα δυό γεροντάκια που περίμεναν πριν απ' αυτόν , σαν μιάτεράστια ουρά σε κάποια εφορία . Πλησίασε την πόρτα του ιατρείου και τραβώντας το "μαγικό χαρτάκι" με τον αριθμό προταιρεότητας , πρόσεξε την ταμπελίτσα με το όνομα του γιατρού ...."καρδιολόγος Μαρία ....". Κάθε σκέψη στο μυαλό του , να μην πω τι μυαλό , να σηκωθεί να φύγει , διαλύθηκε αμέσως !!!!
Ο χρόνος αναμονής σχετικά σύντομος , όσο και η εξέταση . Φτάνοντας στην πόρτα  με το άκουσμα της φράσης "ο επόμενος" , νοιώθει ένα κύμα αέρα , κάτι σαν τσουνάμι , ένα ωστικό κύμα από μια έκρηξη που δεν πρόλαβε να καταλάβει από που , πως και γιατί . Ενας όμορφος νέος , με κουστούμι σκούρο , από κείνα τα γυαλιστερά , με ασορτί γραβάτα και μοντέρνα samsonite , ορμάει , τον παραμερίζει και χώνετε στο ιατρείο . 
Ο τέλειος αιφνιδιασμός ! Μόλις συνήλθε , άνοιξε διακριτικά την πόρτα και είδε ...
Στο κύριο ΑΜ , δεν άρεσε να κρυφοκοιτάει , αλλά δεν άντεχε σ' αυτή την περίπτωση . Η ορμή που χρησιμοποίησε ο νεαρός , τον έκανε να νομίζει πως είχε κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα . 
Λάθος !
και το λάθος του νεαρού ήταν να παρακάμψει τον κύριο ΑΜ , για να προλάβει το επόμενο του ραντεβού με κάποιον άλλο γιατρό όπου θα του πλάσαρε κάποιο φάρμακο .
Ναι , καλά καταλάβατε , ο νεαρός ήταν ιατρικός επισκέπτης !
Αυτό το πράγμα , αυτό το σκηνικό τον εκνεύρισε τόσο πολύ , που προς στιγμήν νόμιζε πως είχε πιάσει την καρδιά του από το χέρι και ετοιμαζόταν να τον χαστουκίσει τον αναιδή πλασιέ . Είχε τύχη βουνό όμως ο νεαρός , αφού την ίδια στιγμή , από το μυαλό του κυρίου ΑΜ , πέρασε η εικόνα του Σημίτη στο τηλεφωνικό κέντρο του ΙΚΑ ,όταν απαντούσε στους ασφαλισμένους με την απίστευτη ατάκα "Σημίτης ο πρωθυπουργός..." !
Πέρασαν δέκα λεπτά , με την πόρτα μισάνοικτη . Το χέρι του στο πόμολο , τ΄αφτί του στις κουβέντες που αντάλλασαν η Μαρία η καρδιολόγος κι ο νεαρός . Είχε αφαιρεθεί τόσο , που όταν ο νεαρός θέλησε να βγεί , του κράταγε την πόρτα και δεν τον άφηνε . Ο ίδιος μάλιστα ο νεαρός , όταν κάποια στιγμή , μπόρεσε να ξεμπλοκάρει την πόρτα τραυλίζοντας ζήτησε συγγνώμη κι έφυγε σαν σίφουνας όπως είχε έρθει .
Η εξέταση πολύ σύντομη . Η Μαρία η "άσχημη" εεε , η καρδιολόγος , τον ξεπέταξε στο φτερό !!!
"Η πίεσή σου είναι καλή , 8 με 14" , του είπε χρησιμοποιώντας έναν ενικό που δεν του άρεσε καθόλου . Οχι πως νόμιζε πως ήταν κάποιος , αλλά ...
"Περίμενε έξω να σου κάνω ένα καρδιογράφημα" ψιθύρισε και πετάχτηκε σαν σβούρα έξω . Οταν βγήκε , την είδε να χασκογελάει με την "προισταμένη" !!!
Τα λεπτά περνούσαν και όλο αυτό το σκηνικό τον είχε εκτόις από εκνευρίσει και κουράσει , μα τα ξέχασε όλα όταν την είδε να επιστρέφει έχοντας παραμάσχαλα έναν φορητό καρδιογράφο .
"Είσαι μια χαρά κύριε ΑΜ " του είπε αποσυνδέοντας τον από το μηχάνημα , "αλλά να ξέρεις , την επόμενη φορά που θα νοιώσεις κάτι , να κάνεις αμέσως καρδιογράφημα" . 
"Θα μου δώσετε ένα τέτοιο μηχάνημα ;" , της είπε με σαρκασμό και εισέπραξε ένα επιτιμητικό βλέμμα .
"Οχι , αλλά θα σου γράψω να πας να κάνεις ένα triplex , και βλέπουμε " .
Νόμιζε πως η περιπέτεια , το safari , στο ιατρείο του ΙΚΑ ,είχε τελειώσει . Αμ δε !!!
Του πέρασε ένα κίτρινο χαρτί , ένα σημείωμα , που έπρεπε στην συνέχεια να το φέρει την επόμενη μέρα πάλι στο ίδιο γραφείο , για να το θεωρήσει ο επιθεωρητής και μετά , μέσα από μια πολύ μεγάλη λίστα , να κλείσει ραντεβού σε κάποιο συνεργαζόμενο εξεταστήριο για να κάνει αυτό το triplex .





Μετά κι από αυτήν την έκπληξη , ο κύριος ΑΜ , ένοιωσε πολύ καλλίτερα . Είδε και την καρδιά του να πηγαίνει καλλίτερα και την ένοιωσε μάλιστα να δουλεύει πολύ καλλίτερα .


2 σχόλια:

dame31 είπε...

EΕσένα η καρδιά σου ηρεμεί όταν σε πιάνουν τα νεύρα σου;
:-))

Γεφυριστές είπε...

Κύριε α.μ. περαστικά εύχομαι αν και είμαι βέβαιη ότι περαστικό θα είναι ό,τι σχετίζεται με θέματα υγείας (ως γνωστόν δεν μασάει το είδος μας). Δυστυχώς είμαι βέβαιη όμως, ότι η υπόθεση ΙΚΑ δεν θα είναι περαστική.. τουλάχιστον επί του παρόντος.
Να ΄σαι πάντα γερός

Υ.Γ. Καλά τώρα με έστειλες!! Πώς σου ΄ρθε να πας στο ΙΚΑ;;;;