Σάββατο

Είμαι Αριστερός , δεν μπορώ να ασχολούμαι με τα της ΝΔ !!!

Συνήθεια ευχάριστη , δυσάρεστη , δεν έχει και καμία ιδιαίτερη σημασία , ήταν για τον κύριο ΑΜ , το πρώτο που έκανε μόλις έφτανε μέσα στα άγρια χαράματα στο εργοστάσιο που δούλευε , να ρίχνει κλεφτές ματιές στην εφημερίδα που ερχόταν στην εταιρεία .  Μερικές φορές , σας το αποκαλύπτω ανερυθρίαστα , την απαλλοτρίωνε για καλλίτερη μελέτη στο σπίτι του . Είχε κρίνει , πως μάλλον δεν ήταν απαραίτητη στο οικονομικό επιτελείο , αφού αυτοί ήταν γνώστες των οικονομικών θεμάτων , μιας και ήταν οικονομικού κυρίως περιεχομένου , από "μέσα" .  
Πολλά πράγματα σχετικά με την οικονομία και όπως την αντιλαμβάνονται οι αναγνώστες της συγκεκριμένης εφημερίδας , δεν γνώριζε , ωστόσο κάποια λίγα μπορούσε να τα καταλάβει μιας και ο ίδιος ήταν μία "μονάδα" γι' αυτήν ή γι' αυτούς  και άλλωστε μετά από πολλά χρόνια στην ενεργό παραγωγική διαδικασία , μπορούσε να πει πως έχει κάποια πείρα .



Εκείνο το πρωινό λοιπόν της περασμένης τρίτης , η ματιά του στάθηκε , σε ένα μικρό τρίστηλο , κάπου στο μέσον της σελίδας .
Καταγγελίες για απολύσεις
Προβλήματα στη Eurohoyse φέρνει η κρίση στο έπιπλο .
Διάβασε προσεκτικότερα ...
Τις μαζικές απολύσεις 20 εργαζομένων από την εταιρεία , καταγγέλει το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και ζητάει  την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση του νόμου . Η εταιρεία , σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου , Α.Κ. , προχώρησε σε απολύσεις εξαιτίας της κάμψης των εργασιών. Η εφημερίδα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της επιχείρησης για να λάβει ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των απολυμένων - καθώς κατά πληροφορίες είναι από 17 μέχρι και άνω των 20 - όπως και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει , δίχως όμως αυτό να καταστεί δυνατό .  Η εταιρεία , το 2007 , ήταν μεταξύ των επτά πρώτων μεγαλυτέρων επιχειρήσεων του κλάδου , ενώ το 2008  ο τζίρος της είχε αυξηθεί στα 17 εκ. ευρώ , έναντι 14,4 του 2007 . Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας , το 2008 , ήταν 505.922 ευρώ έναντι 430.510 το προηγούμενο έτος .  Η εταιρεία , με παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης , μέχρι πρότινος απασχολούσε περισσότερους από 120 εργαζόμενους . Σύμφωνα με στοιχεία του site της , καταστήματα Euro Mobile Hoyse υπάρχουν 18 πανελλαδικά , εκ των οποίων τέσσερα στην Αθήνα , τρία στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε διάφορες πρωτεύουσες νομών της χώρας .
Ετσι είχαν τα πράγματα . Μία κατάσταση που δεν ήταν καθόλου μα καθόλου καινούργια . Την είχε γνωρίσει και την είχε ζήσει κι αυτός και η κυρία Χ , πολλές φορές στο παρελθόν , χωρίς να αποκλείουν το γεγονός να την ξαναζήσουν . Δεν είχε αλλάξει απολύτως τίποτα . Οι εταιρείες , αυθαιρετούσαν προχωρώντας σε παράνομες απολύσεις , γιατί τέτοιες ήταν μου είπε και συμφώνησα και η Επιθεώρηση Εργασίας , οι Ελεγκτές του Σώματος , όπως είχαν μετονομασθεί , πάλι το μάθαιναν από τους εργαζόμενους ! Η εταιρεία , που ήταν και εξακολουθεί να είναι από τις πρώτες του κλάδου , αξιοποιώντας το αιτιολογικό της "κάμψης των εργασιών " , κάτι που πάντα επικαλούνται οι εταιρείες , αφού έδειξε τον δρόμο προς την ανεργία σε 17 -20 εργαζόμενους , χαίρετε τα ωραία λεφτουδάκια της , που δεν ήταν και λίγα , περίπου 530 εκ. δραχμές για τις δύο χρονιές που πέρασαν ! "Μην σχολιάσεις " με πρόλαβε ο κύριος ΑΜ , "το γεγονός ότι αυτά είναι τα κέρδη προ φόρων , γιατί μέχρι και οι γλάστρες γνωρίζουν πως συντάσσονται οι ισολογισμοί των εταιρειών !" κι εγώ απλά κούνησα το ήδη βαρύ κεφάλι μου , γιατί αυτά τα περί κρίσης , κάμψης κλπ είχαν γίνει καθημερινές λέξεις στο λεξιλόγιο μου , στριφογυρνούσε και στο μυαλό μου η εικόνα με τους "έγκλειστους" στα βαπόρια του δύστυχου Αγούδημου και η άλλη με τους προς απόλυση στα ναυπηγεία , αλλά και τις εκατοντάδες υποψήφιους και νυν άνεργους που δεν θα μάθαινα ποτέ ποιοί ήταν και επέστρεψα σ' αυτό που έκανα πριν αρχίσω να κουβεντιάζω με τον Κύριο ΑΜ , ξεφύλλισα άπειρες σελίδες με ιδέες και απόψεις και ντοκουμέντα και άλλα υλικά για την πανελλήνια συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ !
Αυτό εκνεύρισε αφάνταστα τον φίλο Κύριο ΑΜ , μα δεν μπορούσα να κάνω και διαφορετικά , ή με την συνδιάσκεψη θα ασχολλιόμουν ή με το συνέδριο της ΝΔ και ως γνωστόν , είμαι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ !

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

καλησπέρα.
Αριστερός εισαι,η Αριστερά το ξερει οτι υπάρχεις,οτι περιμένεις να σε δει,να σ'ακουσει;;;
Οταν ο τόπος χανεται και η Αριστερα Προσχηματικά ασχολειται με τα Οργανωτικά,καθως αρνειται να πει τα πραγματα με τ'ονομα της,τότε κατσε ψηλα κι αγναντευε.