Τετάρτη

Ξύπνησε ο "σταλινάκος" μέσα του ...

   "Περσινά ξινά σταφύλια" , λέει ο σοφός Λαός , έτσι δεν λένε ; 
Ωραία κι έπειτα , τι με πειράζει αν  "μαρτυρήσω" τις σκέψεις του κύριου ΑΜ όλη την προηγούμενη βδομάδα ; Αλλωστε από τότε , μέχρι σήμερα , δεν πέρασαν πολλές μέρες , άλλωστε είχα και πολύ δουλειά , άλλωστε βαριόμουνα , άλλωστε διάβαζα κι άκουγα μουσική , άλλωστε ....
   Λοιπόν , ο κύριος ΑΜ που λέτε , γεροπαραξένεψε πολύ τελευταία . Ναί , σωστά διαβάσατε . Ολο κάτι ναι μεν αλλά μου τσαμπουνούσε και δεν καταλάβαινα τίποτα , ώσπου ένα απογευματάκι , ξέσπασε και παραλίγο να τα βάλλει μαζί μου !
- Το τείχος τους μάρανε ...
-Τι έπαθες ρε συ , του λέω , τι σε στράβωσε πάλι ;
- Μα καλά δεν ακούς , δεν διαβάζεις τίποτα , σε άλλο κόσμο ζεις εσύ ;
-Kοίτα να δεις , έχω σκοτούρες τελευταία και δεν έχω καμία όρεξη για πολλά πολλά , εξήγησέ μου τι τρέχει κι εγώ μαζί σου είμαι .
- Την περασμένη βδομάδα , "γιορτάσανε" , την πτώση του τείχους του Βερολίνου .
Ωραία και ...; Εσένα τι σε κόφτει , εσύ το έχτισες και πήγε χαμένος ο κόπος σου ;
- Μα καλά χαζός είσαι , μαζεύτηκαν όλοι οι "αρχινονοί" της οικουμένης , η Σάρα η Μάρα και το κακό συναπάντημα της οικουμένης , να γιορτάσουν για το "γκρέμισμα" του τείχους και δεν είπαν κουβέντα ...
-Για σιγά κυρ ΑΜ , δεν μου τα λες καλά , ήθελες να πας κι εσύ και δεν σε προσκάλεσαν δηλαδή ;
- Ααααααα , είσαι εντελώς βλαξ ! Πανηγύρισαν την πτώση του τείχους του Δυτικού Βερολίνου ...
-Οπα , όπα για περίμενε ένα λεπτό , του Ανατολικού θέλεις να πείς .
-Του Δυτικού κι αν σ' αρέσει ...και δεν είπαν κουβέντα όχι για τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα που εδρεύουν εν είδη κατοχής στα εδάφη της Δυτικής Γερμανίας , αλλά ούτε για το τείχος της Λευκωσίας , ούτε καν γι' αυτό της Δυτικής Οχθης ! Αν δεν είναι αυτό υποκρισία , τότε τι είναι ; Οι πολιτικο ιδεολογικές αναλύσεις τους μάραναν . Αντε και να δεχτώ ότι ξέχασαν την Κύπρο και τους Παλαιστίνιους , τους Γιάνκηδες που κοντεύουν να πολιτογραφηθούν Γερμανοί δεν τους είδαν ;
   Είχε δίκιο , με βρήκε απροετοίμαστο μέρες που ήταν . 
Το μόνο που μπόρεσα εκείνη την στιγμή να κάνω , μπας και καλμάρω λίγο τον "σταλινάκο" που ξύπνησε μέσα του , ήταν να ψάξω και να βρω κάτι που είχα ακούσει παλιά και μ' άρεσε και που σίγουρα θα αρέσει σ' αυτόν και στους φίλους του .
Ακούστε το ...




2 σχόλια:

Γεφυριστές είπε...

Θα ΄ναι 4ή 5η φορά που επιχειρώ να σου αφήσω σχόλιο.. μέχρι πο το κράτησα στο σημειωματάριο όταν σταματήσει να "κλωτσάει" το blog σου να το ρίξω. Για να δούμε τώρα... Αυτό σου έγραψα όταν πρωτοδιάβασα τις σκέψεις σου

Το σχόλιό μου σήμερα θα είναι μια ειλικρινής παραδοχή κύριε α.μ.: Τον τελευταίο καιρό, τουλάχιστον, αυτού του μικρού τύπου του κάνω πολύ συχνά... καφέ να παραμένει μόνιμα ξύπνιος με όλες τις μαλακίες που ακούω και διαβάζω γύρω γύρω... Καλά κάνεις λοιπόν και τον αφυπνίζεις..

Αλέκα

ο κύριος "αμ" είπε...

Απόσπασμα από την ραδιοφωνική εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη και του Χρυσόστομου Λουκά , στον Ρ/Σ «στο κόκκινο 105,5» , την 17/11/2009 .
…καλά έκαναν και κατέλαβαν θέσεις (εννοεί αγωνιστές του «πολυτεχνείου» , οι οποίοι αργότερα εκμεταλλεύτηκαν τις αγωνιστικές τους περγαμηνές) δεν κατάλαβα , πρέπει συνέχεια οι απόντες να καταλαμβάνουν θέσεις ; Αυτός ο φθόνος Πολυτεχνείου , εκτός από τον φθόνο του πέους , στον Φρόυντ , υπάρχει και ο φθόνος πέους , αυτός που προέρχεται από τους απόντες , από τους εσαεί απόντες και από τους συγκεκριμένους απόντες και από τους αναγκαστικά απόντες , δηλαδή , από αυτούς που τότε δεν είχαν γεννηθεί , πρέπει να σταματήσει , διότι στην συγκεκριμένη ιστορική στιγμή , οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν παρόντες και δεν ήταν μια εύκολη ιστορική στιγμή , παίχτηκαν πράγματα εκεί πέρα , παίξαν το κεφαλάκι τους , το αιματάκι τους , τη ζωή τους , τώρα οι ζωούλες των υπολοίπων που ποτέ δεν μπήκανε στο κορώνα – γράμματα κλπ, κλπ


Μέρες τώρα , προσπαθούσα να "κατεβάσω" το αρχείο της συγκεκριμένης εκπομπής από τον δικτυακό τόπο του σταθμού . Χτες που τα κατάφερα , βλέπεις ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη , αλλά αγαπάει τελικά και τον νοικοκύρη , επιστρέφοντας από το εργοστάσιο σήμερα , το πρώτο που έκανα , ήταν να ακούσω πάλι την συγκεκριμένη εκπομπή και να απομαγνητοφωνήσω το συγκεκριμένο απόσπασμα .
Λοιπόν Αλέκα μου , ξέρεις τι σκέφτηκα , διαβάζοντας και το δικό σου σχόλιο ;
Οταν θα καταλαβαίνω , πως ο μουστακαλής σύντροφος θα αρχίσει να "λαγοκοιμάται" , θα του το βάζω να τ' ακούει για να ξυπνάει , διότι αν συνεχίσει να κοιμάται , θα σχηματισθούν ουρές απ' αυτούς που "παίξανε το κεφαλάκι τους και το αιματάκι τους" , έξω από το κυβερνείο , για να εξαργυρώσουν το υψηλό αγωνιστικό τους φρόνημα την "δεδομένη ιστορική στιγμή" .


σ.σ. δεν ξέρω κι εγώ τι στο καλό γίνετε με τον μηχανισμό του μπλόγκ . Πρέπει κάθε φορά να ελέγχω αν υπάρχει σχόλιο και να το εγκρίνω κλπ κλπ .