Κυριακή

"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ " ΕΨΑΛΛΑΝ ΕΚΑΝΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ

 Άνοιξε, θ' ανοίξει, κανείς δεν γνωρίζει ή τουλάχιστον δεν μπορεί να υπολογίσει τι μπορεί να γίνει με τους Τόπους Μαρτυρίας.
  Φαίνεται όμως πως κάποιοι γυρίζουν προς τα πίσω τις σελίδες του χοντρού βιβλίου της ιστορίας, σχεδιάζοντας και πάλι το μέλλον αυτού του τόπου και του λαού του, λογίζοντας τους εαυτούς όπως και τότε σαν σωτήρες του έθνους.
  Πριν από μέρες έγινε θέμα στα μέσα της ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης -πρέπει κάποια στιγμή να τους δώσουμε αυτό τον χαρακτηρισμό για να τα ξεχωρίζουμε από τα άλλα- το μενού της Μακρονήσου, σε κάποιο εστιατόριο των βόρειων προαστίων. 
  Φοβάμαι πως κάποια πράγματα που σαν σκοπό έχουν μάλλον να αλλοιώσουν ή ίσως να στρογγυλέψουν την ιστορική μνήμη από τις θυσίες του λαού μας και της αριστεράς, της κομμουνιστικής αριστεράς, βρίσκουν τον τρόπο τα συστημικά  μέσα μαζικής ενημέρωσης να τα ''περάσουν'' απαρατήρητα από την δική μας ματιά και γενικά, αναίμακτα.
  Προκλήσεις που δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες πολύ περισσότερο αν θέλουμε να πιστεύουμε -κι έτσι είναι- πως την Ιστορία του Λαού και του Τόπου αυτού την έχει γράψει η Αριστερά με αγώνες και αίμα.

  Διαβάζω λοιπόν, πως μόλις πριν από δύο μέρες, κουστωδία κληρικών και ''λαικών'' έκανε ολόκληρες τελετές στο Μακρονήσι, ψάλλοντας μάλιστα το Χριστός Ανέστη. Μα πως έγινε αυτό, μήπως τους έπιασε ξάφνου ο πόνος  για το Θεικό λόγο στο ξεχασμένο τούτο τόπο; Σύναξη ανώτατων κληρικών κι άλλων παραγόντων ακόμα και πολιτειακών και τιμή μεγάλη και δόξα τρανή στην ''...ετήσια προσκυνηματική και λειτουργική επίσκεψη στην ιστορική και μαρτυρική Μακρόνησο...". Ποιός μπορεί άραγε να θυμηθεί αν ποτέ η επίσημη εκκλησία ή έστω κάποιος λειτουργός της ζήτησε συγγνώμη για όσα αυτή έβλεπε κι άκουγε αλλά κι έπραττε με τον ''άγιο'' Στυλιανό Κορνάρο, τα χρόνια που αιμορραγούσε ο Λαός;
  Τους ''νέους παρθενώνες'' που πάλεψαν με νύχια και με δόντια να τους χτίσουν, βασανίζοντας και δολοφονώντας τον ταξικό τους εχθρό, τον ίδιο τους τον Λαό, έρχονται σήμερα να τους στήσουν με πρόσχημα ποιό; Την εθνική συμφιλίωση που δήθεν επιχειρεί ο κλήρος μαζί με τους εθνικούς ευεργέτες που δεν είναι άλλοι από τους εφοπλιστές που καμαρώνουν για την εμφάνιση των ονομάτων τους στις διάφορες λίστες; με αυτούς που μάλλον δεν θα είχαν καμία αντίρρηση για νέου τύπου Εθνικές Ηθικές Διαπαιδαγωγήσεις;  
Βασάνισαν και δολοφόνησαν μια φορά, θα το επιχειρήσουν άλλη μια φορά αμβλύνοντας την ιστορική μνήμη; Θα τους το επιτρέψουμε, έχουμε δικαίωμα να σιωπήσουμε μπροστά σ' αυτό που επιχειρούν ;
  


Δεν υπάρχουν σχόλια: